• Avalon Van Es

Virtual reality, zelfs in de zorg!

Bijgewerkt: 12 dec 2019

Wanneer je denkt aan activiteiten voor ouderen in een verzorgingstehuis, gaan je gedachten waarschijnlijk niet naar virtual reality. Dit is echter wel precies waar we ouderen aan voor hebben gesteld. Hoe dit precies verlopen is? Dat lees je in deze blog!


Een (virtuele) wandeling

In het verleden heb ik twee virtual reality projecten gedaan voor ouderen. Tijdens het eerste project heb ik me gericht op ouderen met dementie. Voor deze doelgroep is er een speciale VR-omgeving ontworpen. De ouderen kregen tijdens een (virtuele) wandeling door een sprookjesbos allerlei prikkels, zo konden zij hier bijvoorbeeld met dieren spelen. De omgeving bracht rust, maar zorgde tegelijkertijd ook voor alertheid; een eigenschap die vaak moeilijk terug te vinden is bij mensen met dementie.


Tuintje in mijn hand

Door de positieve impact die dit eerste project met zich meebracht, heb ik vervolgens een tweede virtual reality project onder handen genomen; dit keer met gezonde ouderen. Voor deze doelgroep is een interactief tuinspel ontwikkeld, waarbij de senioren hun eigen tuin tot leven konden brengen. In plaats van de -voor deze doelgroep- onhandige controllers, is er gebruik gemaakt van sensoren die hun handen registreerde. Deze ervaring is zo succesvol gebleken dat hier zelfs een model van is gemaakt!


Beide projecten waren erg tof om te doen en nog belangrijker; ze betekenden veel voor de ouderen, hun familie en het verzorgend personeel. VR is niet alleen effectief in de zorgsector, maar kan in bijna elke branche een waardevolle bijdrage leveren.


VR in elke branche

Op zoek naar een omgeving waarin je precies ziet hoe een gebouw eruit gaat zien op de geplande plek? In VR kunnen we bouwkundig werken en op een realistische manier bekijken hoe het uiteindelijke ontwerp eruit gaat zien; zonder dat er ook maar één steen wordt neergelegd. Ook voor kleinere toepassingen -zoals het maken van een 3D model voor je product in spe kun je bij ons terecht. Neem vooral contact met ons op via info@misscactus.nl om erachter te komen wat wij in een virtuele wereld voor jou kunnen betekenen!

18 keer bekeken

Miss Cactus

Interesse, vragen of gewoon zin in een kopje koffie om je ideeën te bespreken? Laat ons met je meedenken en stuur een berichtje via de contactpagina!

Contactinformatie

Heerlen, Zuid Limburg

info@misscactus.nl

Zakelijk

KvK: 75466031

BTW: NL860293038B01

  • Facebook
  • Instagram

© 2020 - Miss Cactus - All Rights Reserved | Privacy beleid | Disclaimer | Algemene voorwaarden