• Rianne Gerrits

Moodboards: handige sfeercollages

Bijgewerkt: 30 sep 2019Zoeken, knippen en plakken; daar denken de meeste mensen aan als we vertellen dat we gebruik maken van moodboards. Het maken van moodboards doen we echter niet alleen voor de leuk (al is het dat nog steeds!). Moodboards kunnen verschillende functies hebben; zo kan het helpen bij het visualiseren van een nieuwe huisstijl, maar ook bij het lanceren van een nieuwe productverpakking.


De (digitale) collage

Hoewel we nog altijd gebruik maken van het (ver)knippen van tijdschriften, is een digitale collage vaak meer gewenst door de netheid en handigheid. Met het groeperen van stijlelementen (lettertypes, kleuren en foto’s), wordt binnen no-time duidelijk welke stijl en visie jij wilt uitstralen met je bedrijf. Je kunt de collage uitvergroten op een beamer in je pitch aan medewerkers, of op posterformaat laten printen bij een vergadering met investeerders. Op deze manier kun je veel vertellen, zonder grote lappen tekst op een PowerPoint presentatie te verzamelen. Daar wordt namelijk niemand gelukkig van…


Terug naar de basics

Hoewel de meeste bedrijven anno 2019 gaan voor een digitaal moodboard, is in sommige gevallen toch echt het ‘ouderwetse’ knippen en plakken aan te raden. Vaak hebben ondernemers wel ontwerp-ideeën en denken ze op één lijn te zitten, maar blijkt dit tijdens de uitvoering toch vaak anders te zijn. Hoewel je misschien nu denkt; hier heb ik totaal geen tijd voor, bespaart deze eenmalige samenkomst vaak juist een hoop tijd. Zo kun je met je collega’s aanschuiven bij een door ons georganiseerde moodboard-workshop, waar we samen brainstormen over kleurenschema’s, lettertypes en stijlelementen. Dit kan bij jullie op locatie, of op een door ons gekozen locatie in hartje Heerlen. Na deze bijeenkomst weet je zeker dat iedereen op één lijn zit en dat we zonder veel aanpassingen de ontwerpen kunnen realiseren. We maken het immers in een stijl die al overeengekomen is. Dit bespaart jullie (en ons) uiteindelijk uren aan communicatie!Bekijk onze grafisch ontwerpmogelijkheden eens op deze pagina en misschien zien we jullie snel tijdens een creatieve brainstormsessie!

22 keer bekeken

Miss Cactus

Interesse, vragen of gewoon zin in een kopje koffie om je ideeën te bespreken? Laat ons met je meedenken en stuur een berichtje via de contactpagina!

Contactinformatie

Heerlen, Zuid Limburg

info@misscactus.nl

Zakelijk

KvK: 75466031

BTW: NL860293038B01

  • Facebook
  • Instagram

© 2020 - Miss Cactus - All Rights Reserved | Privacy beleid | Disclaimer | Algemene voorwaarden