• Rianne Gerrits

Kies voor het milieu, ook in je onderneming!Tijden veranderen, maar waarom veranderen de keuzes die we maken op het gebied van milieuverantwoordelijke drukwerk dan niet? EINDELIJK zien we meer opties bij drukkerijen als het gaat om FSC-gecertificeerde mogelijkheden*, maar toch lijken ondernemers vooral te kiezen voor de goedkopere en milieubelastende drukwerk-opties. Misschien dat een overzicht van duurzame papiersoorten en relatiegeschenken je inspiratie of ideeën geeft om (nog meer) aan de slag te gaan met het maken van milieubewuste keuzes?


*Het FSC-keurmerk garandeert dat de vezels gebruikt in de papier- en kartonproductie afkomstig zijn uit goed beheerde bossen en andere gecontroleerde bronnen.


Verantwoord drukwerk:

●Houten visitekaartjes: houten visitekaartjes zijn vaak FSC-gecertificeerd en 100% Pvc-vrij. Naast dat ze dus milieu-verantwoord zijn, geeft het je ontwerp ook nog eens een natuurlijke en unieke uitstraling. ●Enveloppen: kies eens voor iets anders dan de standaard witte envelop en ga voor de kwaliteitsenveloppen gemaakt van Biotop papier. Deze enveloppen hebben een typische crème/lichtgele uitstraling, omdat ze gemaakt worden van afvalhout en er geen witmakers worden gebruikt. ●Flyers: nee geen ‘gewone’ strooiflyers, maar gestanste flyers in de vorm van bijvoorbeeld een 3D kerstboom. Deze unieke flyers zijn te verkrijgen in 60% of 100% gerecycled FSC-papier of gemaakt van 100% landbouwafval!

Duurzame relatiegeschenken:

●Doppers: wist je dat deze kleurrijke waterflessen klimaatneutraal zijn geproduceerd en vrij zijn van giftige stoffen zoals BPA? Daarnaast zijn ze ook nog 100% recyclebaar en kun je jouw logo er op bedrukken, wat wil je nog meer? ● Canvas tassen: korte hengsels, lange hengsels, katoen, premium, tote of heavy duty; er bestaan meerdere mogelijkheden als het gaat om het bedrukken van een canvas tas. Ze zijn leuk én beter voor het milieu dan de plastic tassen, wie shopt er tegenwoordig nog zonder? ● Uitwisbare notitieboekjes: klaar met het verslijten van talloze notitieboekjes op kantoor? Er bestaan verschillende notitieboekjes met uitwisbare pagina’s die je zelf kunt samenstellen (week- maand- en jaaroverzichten, papier met lijntjes, ruitjes, blanco etc.).

Toch nog hulp nodig bij het uitzoeken van verantwoord drukwerk, of wil je ons eens laten brainstormen over je relatiegeschenken? Twijfel niet te lang (het is zo kerst!) en neem contact met ons op via info@misscactus.nl.

11 keer bekeken

Miss Cactus

Interesse, vragen of gewoon zin in een kopje koffie om je ideeën te bespreken? Laat ons met je meedenken en stuur een berichtje via de contactpagina!

Contactinformatie

Heerlen, Zuid Limburg

info@misscactus.nl

Zakelijk

KvK: 75466031

BTW: NL860293038B01

  • Facebook
  • Instagram

© 2020 - Miss Cactus - All Rights Reserved | Privacy beleid | Disclaimer | Algemene voorwaarden